Çocuklarla faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarına yönelik eğitimlerimiz devam ediyor. Bu alanda kapasitenizi güçlendirmek istiyorsanız sizi Çocuk Güvenliği Farkındalık Eğitimlerimize bekliyoruz.
Çocuk güvenliğinin öncelikli olduğu bir bakış açısını, ilgili kurumlarda yaygınlaştırma hedefliyle, kurumlara yönelik yapılandırılmış, ücretsiz eğitimlere devam ediyoruz.
Çocukların kendini güvende hissettiği, görüş ve önerilerini özgürce ifade edebildiği ve ihtiyaç duydukları desteğe ulaşabildiği bir kurumsal yapı ya da çalışma ortamı oluşturmak istiyorsanız, kurumunuz adına Çocuk Güvenliği Farkındalık Eğitimlerimize başvurabilirsiniz.
Çocuk Güvenliği Nedir?
Çocuk güvenliği, politika, prosedür ve uygulamalar yoluyla çocukların her tür zarardan korunduğu, çocuk dostu alanların tasarlandığı, çocukların kendilerini özgürce ifade edebildiği çalışma alanları oluşturabilmek anlamına gelir.
Eğitimin İçeriği Nedir?
- Çocuk güvenliği nedir? Çocuk hakları ve çocuk koruma ile ilişkisi nasıldır?
- Çocuk güvenliğinin standartları nelerdir? Kurumlarda nasıl ve hangi araçlarla uygulanır?
Bu konu başlıkları etrafında tasarlanan modüllerimiz:
Modül 1. Çocuk korumaya ilişkin temel bilgiler; çocuk koruma ve çocuk güvenliği ilişkisi
Modül 2. Çocuk güvenliğinin genel ilkeleri ve standartları
Modül 3. Çocuk güvenliğine ilişkin risk analizi ve risk azaltma çalışması
Modül 4. Çocuk güvenliğinin uygulanmasına yönelik çalışmalar
Birbirinden bağımsız ancak birbirini tamamlayan modüller olarak hazırladığımız eğitimleri kurumların ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz. Modüller, her biri yaklaşık 3 saat süren ayrı oturumlar olarak tasarlanabildiği gibi kurumsal bir Çocuk Güvenliği Politikası oluşturmaya yönelik 1-2 günlük detaylı eğitim programı olarak bir arada da planlanabilir.
Önemli Notlar
- İhtiyaca ve talebe göre çevrimiçi veya yüz yüze eğitim yürütülebilir.
- Hayata Destek ve başvuran kurum arasında eğitimden sonra iyi niyet protokolü imzalanır.
- Eğitimin ardından kurumların çocuk güvenliği alanında yol haritası ve planlama çalışmaları, Hayata Destek tarafından kolaylaştırılır ve ilerleme süreçleri takip edilir.
İletişim:
Eğitimle ilgili soru, görüş ve önerileriniz için Hayata Destek Çocuk Güvenliği Sorumlusu Zeynep Betül Demirses ile [email protected] adresinden iletişime geçebilirsiniz.
Yazıyı okuduğunuz ve buraya kadar geldiğiniz için teşekkürler. Şimdi hazır buradayken hayata destek olabilirsiniz.